Sardinië - sport en recreatieve activiteiten: boottochten

    sardinie vakantie huis    |     Sardinia holiday rentals    |     Sardinien Ferienhaus    |     Sardegna case vacanze    |     Sardaigne maison de vacances    |    
 
Accommodatie zoeken
Aankomst
Vertrek
Type van de accommodatie
Aantal personen

 

On line news

Familie vakantie
Prachtige Appartementen
Sat TV, wasmachine en tuin
goedkope Prijs

Vakantiehuis aan zee
Villa's met uitzicht op zee
geschikt voor 2-8 personen
vanaf Eur 250 per week/huis

 

Sardinië: boottochten op het riviertje Coghinas

 

Giosuè Serreli is in Valledoria en omgeving bekend als gepassioneerd natuurliefhebber en bovendien als vogelaar. Uit zijn passie voor “birdwatching” ontstond het idee, de vogelwereld op het riviertje Coghinas per boot open te stellen voor alle gelijkgestemden.

Hij biedt daarom boottochten aan met een pontonboot. Beginnend bij de rivierdelta verkent men stroomopwaarts varend tijdens een bijna 6 km lange tocht de flora en fauna van het oeverlandschap van de Coghinas. Men bereikt per boot (als alternatief voor de kano-excursies) schilderachtige landschappen, wild en uniek in hun structuur.

De gefascineerde toeschouwer biedt dit mogelijkheden om in alle rust die vogelsoorten te observeren die in Europa deels zeldzaam geworden zijn. Door de bijzondere vegetatie en verzameling van zeldzame vogelsoorten, staat het gebied rond de Coghinas onder streng toezicht van de Europese Unie.

Het spotten van vogels (birdwatching) wordt steeds populairder. Een van de redenen is waarschijnlijk dat alleen al 134 van 260 op Sardinië voorkomende vogelsoorten hier langs de Coghinas hun habitat gevonden hebben.

Tot de meest interessante waargenomen vogelsoorten behoren de purperreiger, de nachtreiger (kwak), de roerdomp, de koereiger, grijze reiger en zelfs flamingo's kunnen in toenemende mate bewonderd worden.

 

 

 

Vakantiehuizen & Vakantiewoningen op Sardinië

sardinien ferienhaus ferienwohnung

e-mail: info@safiorida.com oder wolfgang.lendle@safiorida.com

 

 
   
Copyright Sa Fiorida 1998-2019
Sardinien Ferienhaus

CMS Sinergie©