Sardinië - sport en recreatieve activiteiten: Boottochten op zee

    sardinie vakantie huis    |     Sardinia holiday rentals    |     Sardinien Ferienhaus    |     Sardegna case vacanze    |     Sardaigne maison de vacances    |    
 
Accommodatie zoeken
Aankomst
Vertrek
Type van de accommodatie
Aantal personen

 

On line news

Familie vakantie
Prachtige Appartementen
Sat TV, wasmachine en tuin
goedkope Prijs

Vakantiehuis aan zee
Villa's met uitzicht op zee
geschikt voor 2-8 personen
vanaf Eur 250 per week/huis

 

Sardinië: boottochten op zee

 

Een boottocht naar de in het Nationaal Park van La Maddalena gelegen eilanden zou in ieder geval een onderdeel moeten uitmaken van een vakantie op Sardinië. Maar weinig plaatsen in de Middellandse Zee zijn in staat om een zodanige ongelooflijke schoonheid te bieden: kristalhelder water, witte of roze stranden (is fijn stof uit koralen), schilderachtige baaien, de overvloed aan vissen en een unieke zeeflora en -fauna. Je zou bijna denken, dat duiken en snorkelen hier uitgevonden zijn.

Ieder eiland begiftigt de bezoekers met zijn eigen, unieke en prachtige authenticiteit.

Maar afgelopen met de vele woorden. Men moet zich absoluut zelf een beeld vormen. Iedere morgen rond 09.00 u vertrekt de boot “Northwest” met kapitein Mario uit de haven van Porto Pozzo, om de mooiste stranden van de eilanden van de Maddalena Archipel te bezoeken.

Het eerste deel van de tocht voert langs het eiland Budelli naar het eiland Santa Maria, waar men kan duiken in de turkoois gekleurde zee en waar een wit strand op ons wacht om te ontspannen. Het onbewoonde eiland Budelli is bekend om zijn roze strand. Het ontstond uit fijne deeltjes van de rode koralen, die in de Maddalena Archipel gedijen.

Het tweede eiland is Spargi met het strand Cala Ferrigna. De kleine baai is omgeven door rode granieten rotsen en een smaragdkleurige zee. In de lucht hangt de geur van de mediterrane vegetatie.

Terwijl de kapitein hoogstpersoonlijk kookt , is er genoeg tijd om te zwemmen, stoeien, snorkelen en duiken.

Als lunch wordt pasta met mosselen in tomatensaus en vervolgens mosselen in witte wijn geserveerd. Bij de uitgebreide en kostelijke maaltijd wordt witte wijn en water gedronken. Water- en honingmeloen, koffie en mirto (een typische Sardijnse likeur) ronden de lunch af.

Verzadigd blijft men nog een tijdje op het plaatselijke strand rondhangen tot het in de vroege namiddag richting Cala Corsara, een prachtig, wit zandstrand gaat. Het lange, in de richting van de zee zacht glooiende strand is vooral populair bij kinderen. De bijzondere kwaliteit van het zand maakt menige kasteelbouwer enthousiast.

Ook hier inspireert de zee met een vrijwel oneindig aantal schakeringen van turkoois en blauw.

Het vervoer van het schip naar de individuele stranden wordt uitgevoerd met een rubberboot.
Dat geeft iedereen de mogelijkheid om de nodige spullen (badmatten, badlakens, parasol, kinderwagen, duikmasker enz.) mee te nemen.

Tijdens de terugtocht kan men nog enkele aardige en grillige rots structuren bewonderen, zoals een laars, het silhouet van een boze heks of een Riesenschnauzer (hond).

Om 17.00 u keert het schip weer terug in de haven van Porto Pozzo.

 

 

 

Vakantiehuizen & Vakantiewoningen op Sardinië

sardinien ferienhaus ferienwohnung

e-mail: info@safiorida.com oder wolfgang.lendle@safiorida.com

 

 
   
Copyright Sa Fiorida 1998-2019
Sardinien Ferienhaus

CMS Sinergie©