Sardinië & natuur - Albino breedrandschildpad (Testudo Marginata)

    sardinie vakantie huis    |     Sardinia holiday rentals    |     Sardinien Ferienhaus    |     Sardegna case vacanze    |     Sardaigne maison de vacances    |    
 
Accommodatie zoeken
Aankomst
Vertrek
Type van de accommodatie
Aantal personen

 

On line news

Familie vakantie
Prachtige Appartementen
Sat TV, wasmachine en tuin
goedkope Prijs

Vakantiehuis aan zee
Villa's met uitzicht op zee
geschikt voor 2-8 personen
vanaf Eur 250 per week/huis

 

Sardinië - Bijzonderheden en rariteiten

 

Albino breedrandschildpad (Testudo Marginata) op Sardinië

Dankzij de aanwezigheid van 3 soorten land- en moerasschildpadden wordt Sardinië in vakkringen ook het eiland van de Europese landschildpadden genoemd.

Albino breedrandschildpad (Testudo Marginata) op Sardinië

De breedrandschildpad houdt van het warme, mediterrane klimaat. De Testudo Marginata vindt men in de meeste gevallen in dichtbegroeid en rotsachtig berg- en heuvelland.

Iedereen die het noorden van Sardinië bezocht heeft, zal waarschijnlijk wel op een of ander moment over deze gepantserde eilandbewoner “gestruikeld” zijn.

De nog ongerepte natuur van Sardinië is de oorzaak dat zeldzame diersoorten hun natuurlijke habitat op het eiland gevonden hebben.

Hier in het noorden van Sardinië vindt men vooral ten noorden van Alghero veel schildpadden, in de omgeving van het Lago di Baratz.

Maar ook langs de kustweg van Porto Torres naar Santa Teresa kan men deze gepantserde eilandbewoners vaker tegenkomen.

In het najaar van 2005, tijdens een strandwandeling tussen La Ciaccia en Maragnani (buurtschap van Valledoria), deden vrienden van onze familie een zeldzame en tevens zeer waardevolle vondst: voor hun ogen probeerde de witte albino-schildpad “Tobias” (genoemd naar zijn vinder) beschutting te vinden.

De plaatselijke boswachters (Corpo Forestale) waren ook zeer onder de indruk van deze ontdekking. Ook voor Sardinië is dit een uiterst zeldzame schildpadsoort. Volgens deskundigen is dit zelfs de allereerste vondst ooit van deze schildpadsoort op Sardinië.

Ten tijde van de ontdekking was de albino breedrandschildpad 5 cm groot. Volwassen kan de schildpad een grootte bereiken van bijna 50 cm en 10 kg wegen.

Ze kunnen alleen problemen krijgen met hun rode ogen. Net als bij de albino ezels, die op het eiland Asinara (noordwest-Sardinië) leven, zou de directe straling van de zon de schildpad kunnen schaden.

 

 

Meer informatie:

Sardinië - Fascinerende baaien, inhammen en prachtige stranden
Uitnodigende bergwereld en meren
versteende bomen van Perfugas
De thermale bronnen van Casteldoria
Sardinië - de grotten van Neptunus


 

Vakantiehuizen & Vakantiewoningen op Sardinië

sardinien ferienhaus ferienwohnung

e-mail: info@safiorida.com oder wolfgang.lendle@safiorida.com

 

 
   
Copyright Sa Fiorida 1998-2019
Sardinien Ferienhaus

CMS Sinergie©