Sardinië & natuur - Versteende boomen in Perfugas

    sardinie vakantie huis    |     Sardinia holiday rentals    |     Sardinien Ferienhaus    |     Sardegna case vacanze    |     Sardaigne maison de vacances    |    
 
Accommodatie zoeken
Aankomst
Vertrek
Type van de accommodatie
Aantal personen

 

On line news

Familie vakantie
Prachtige Appartementen
Sat TV, wasmachine en tuin
goedkope Prijs

Vakantiehuis aan zee
Villa's met uitzicht op zee
geschikt voor 2-8 personen
vanaf Eur 250 per week/huis

 

Sardinië: Versteende bomen

 

Voor een leek is het moeilijk te begrijpen wat Arizona (USA), het koude Siberië (Rusland), Namibië en het eiland Sardinië gemeen kunnen hebben. En toch is het waar. Sardinië is een van die gebieden ter wereld, waar men zogenaamde versteende bomen (uit de prehistorie) kan vinden.

Men moet nu niet denken aan bossen met versteende bomen. De bomen, die meer dan 250 miljoen jaar geleden gevormd zijn, liggen nu verspreid over een gebied van enkele vierkante kilometers in de nabijheid van de steden Perfugas en Martis (ca. 25 km van Valledoria vandaan).

Het is bijna onvoorstelbaar dat men aan veel van deze bomen nog de jaarringen kan zien.

Met uitzondering van het speciaal aangelegde park in het stadje Martis liggen ze verspreid in het landschap. Bovendien vindt men in de loop van de rivier Rio Altana meerdere van deze versteende bomen.

Om onteigening van percelen te voorkomen hebben talrijke eigenaars van de omliggende landerijen onopvallend geprobeerd, zich van deze uit archeologisch oogpunt bijzonder waardevolle vondst te ontdoen. Tijdens een “ middernachtelijke ”-actie werden talrijke versteende boomstammen naar beneden in het rivierdal gerold, in de buurt van de gemeente Perfugas. Luchtopnamen bevestigen echter, dat de meeste van deze boomstammen onder de grond liggen……

Als excursie is vooral het op 25 km afstand gelegen Martis aan te bevelen (mooi park). S.v.p. geen hamers en beitels meenemen!

 

Meer informatie:

Sardinië - Fascinerende baaien, inhammen en prachtige stranden
Uitnodigende bergwereld en meren
De thermale bronnen van Casteldoria
Sardinië - de grotten van Neptunus
Bijzonderheden en rariteiten: Albino breedrandschildpad


 

Vakantiehuizen & Vakantiewoningen op Sardinië

sardinien ferienhaus ferienwohnung

e-mail: info@safiorida.com oder wolfgang.lendle@safiorida.com

 

 
   
Copyright Sa Fiorida 1998-2019
Sardinien Ferienhaus

CMS Sinergie©