Sardinië - Stranden & baaien

    sardinie vakantie huis    |     Sardinia holiday rentals    |     Sardinien Ferienhaus    |     Sardegna case vacanze    |     Sardaigne maison de vacances    |    
 
Accommodatie zoeken
Aankomst
Vertrek
Type van de accommodatie
Aantal personen

 

On line news

Familie vakantie
Prachtige Appartementen
Sat TV, wasmachine en tuin
goedkope Prijs

Vakantiehuis aan zee
Villa's met uitzicht op zee
geschikt voor 2-8 personen
vanaf Eur 250 per week/huis

 

Sardinië: Fascinerende baaien, inhammen en prachtige stranden

 

De lengte van de kust van de noordelijke provincies Sassari en Olbia-Tempio bedraagt 885 km , dat is ongeveer een achtste van de totale Italiaanse kustlengte.

Dit meesterwerk van de natuur is een boeiende en zeer gevarieerde reeks van baaien, inhammen en stranden, waarvan vele meestal niet breder zijn dan een paar meter.

Alleen op Sardinië hebben daarom de woorden “alleen zijn” ook in de zomer nog een betekenis. Een “alleen zijn”, goud als de kleur van het zand, vol van vrede, zoals de zachte lijnen van de door weer en wind gevormde rotsen, helder en onvoorwaardelijk , als de kristalheldere transparantie van een zee, die de beste kansen heeft te worden gekozen als decor voor de ideale vakantie.

Valledoria ligt aan een van de breedste en mooiste zandstranden, die men in het noorden van het eiland kan vinden – maar dat is nog niet alles.

De lokale kustlijn begint bij de landtong van Castelsardo (met zijn beschermend kasteel hoog op de rots).
De kust bestaat de eerste kilometers uit rotsachtig rif (ideaal om te duiken en snorkelen) en vanaf La Ciaccia (ter hoogte van onze vakantiewoningen) begint een ongeveer 15 km lang zandstrand, dat eindigt in de buurt van het plaatsje Isola Rossa.

Het strand is door zijn grootte en de relatief geringe bevolkingsdichtheid van het gebied een plaats van contrasten, want het biedt zijn gasten een scala aan recreatieve activiteiten, maar ook de mogelijkheid een ontspannen en plezierige vakantie door te brengen: ontspanning, spektakel, rust en sport.

Aan het strand van San Pietro a Mare bij Valledoria zijn diverse restaurants, bars, een surfschool, zeilschool, een waterfiets- en kanoverhuur en een beachvolleybalveld . Daarnaast ligt een vrij groot duinenlandschap.

Met de auto bereikt men bovendien in enkele minuten andere betoverende stranden. Richting noorden zijn ontelbare, grillige baaien, die gedomineerd worden door enorme granieten rotsblokken. Rode en na verloop van tijd weer lichtgrijze rotsen weerspiegelen in het kristalheldere en smaragd gekleurde zeewater.

Te midden van deze ruige kust ligt een reeks grote en kleine verborgen zand-, schelp- en kiezelstranden. Op de grote stranden worden voornamelijk de meest populaire watersportactiviteiten zoals duiken, surfen (kite en branding) en zeilen aangeboden.

 

Meer informatie:

Uitnodigende bergwereld en meren
versteende bomen van Perfugas
De thermale bronnen van Casteldoria
Sardinië - de grotten van Neptunus
Bijzonderheden en rariteiten: Albino breedrandschildpad 

Vakantiehuizen & Vakantiewoningen op Sardinië

sardinien ferienhaus ferienwohnung

e-mail: info@safiorida.com oder wolfgang.lendle@safiorida.com

 

 
   
Copyright Sa Fiorida 1998-2019
Sardinien Ferienhaus

CMS Sinergie©