Sardinië - sport en recreatieve activiteiten: Fissen & hengelsport

    sardinie vakantie huis    |     Sardinia holiday rentals    |     Sardinien Ferienhaus    |     Sardegna case vacanze    |     Sardaigne maison de vacances    |    
 
Accommodatie zoeken
Aankomst
Vertrek
Type van de accommodatie
Aantal personen

 

On line news

Familie vakantie
Prachtige Appartementen
Sat TV, wasmachine en tuin
goedkope Prijs

Vakantiehuis aan zee
Villa's met uitzicht op zee
geschikt voor 2-8 personen
vanaf Eur 250 per week/huis

 

 

Sardinië: Vissen op zee & Surfcasting

 

De plaatselijke condities kunnen ideaal genoemd worden. Valledoria en omgeving bieden de zout- en zoetwatervisser de mogelijkheid te worden beloond voor het lange wachten; het wachten echter onder idyllische omstandigheden!

Het riviertje Coghinas en de zeekust staan bekend om hun visrijkdom. Daarom worden ook meerdere keren per jaar werphengel-wedstrijden georganiseerd.

Menige kanovaarder op de Coghinas werd al beloond voor zijn grote fysieke inspanningen. Doldwaze, uit het ondiepe water springende karpers belandden op deze manier al in de lokale koekenpannen. In de rivierdelta vindt men ook veel harders (soort karper).

Net in La Ciaccia begint in westelijke richting een deel van de plaatselijke rotsachtige kust. In de avonduren is daar een levendige drukte waar te nemen. Plaatselijke vissers gaan met een werphengel vissen in het ondiepe water waar de bodem van stenen/rotsen is. Meestal vangt men hier zeebaars of zeebrasem.

Geeft men echter de voorkeur aan de open zee, hoeft men niet lang te zoeken, om succes te hebben. Een uitstapje naar de maar 11 km verder gelegen haven in Castelsardo is voldoende. Een steeds groter wordend aantal vissers biedt half- of eendaagse vistochten aan.

Deze vistochten zijn een van de vele manieren om de prachtige zee en de fascinerende kustlijn van Sardinië in al zijn facetten te leren kennen of er van te genieten. De visvangst (tonijn, zwaardvis of tandbaars) is hier een echte uitdaging voor mens en materiaal: van driftend vissen tot vissen met een sleepnet (trolling); de mogelijkheden zijn onbegrensd.

Gavino, een van deze gepassioneerde hengelaars, heeft naast een grote expertise en ervaring ook een zeer moderne boot (met 2 motoren, elk 250 pk), die volledig is uitgerust voor visexcursies, zoals tonijn, trolling enz.

Op verzoek worden ook een- en meerdaagse tochten georganiseerd. De boot heeft zelfs 4 bedden, een badkamer met douche en toilet en een verblijfsruimte met keukenhoek.

Tijdens deze langere excursies worden de mooiste vis- en duikgebieden langs de noordkust van het eiland bezocht. In de afgelopen jaren werden voor de kust van Castelsardo en Valledoria vaker dolfijnen gespot. 

Vakantiehuizen & Vakantiewoningen op Sardinië

sardinien ferienhaus ferienwohnung

e-mail: info@safiorida.com oder wolfgang.lendle@safiorida.com

 

Sardinië vakantie huizen met tuin aan zee - Sardinië vakantiehuis met uitzicht op zee
Vakantiehuisje in Sardinië vakantiewoningen met wasmachine, TV en air-conditioning
Vakantiewoningen met satelliet-tv, wasmachine en airconditioning
Vakantiewoningen met grote tuin - ideaal voor gezinnen
Boottochten op de Coghinas
Boottochten op de zee
Duiken & snorkelen
Fietsen & mountainbiking - Prettige, gemakkelijke fietstochten
Kano/kajak-tochten op de rivier Coghinas
Klimmen op rode en grijze granietrotsen
SardiniŽ is beroemd om zijn paarden
Paragliding
Wind- & kitesurfen op de Coghinas e op de zee
Vissen op zee & Surfcasting
Sardinië - Zeilschool op de Coghinas
Wandelen en nordic walking in Sardinië
Fietsen en mountainbiken in Sardinië
De prachtige en rustige ligging van de vakantiewoning (vrij zeezicht) staat garant voor een romantische en ontspannen vakantie op Sardinië

 

 
   
Copyright Sa Fiorida 1998-2019
Sardinien Ferienhaus

CMS Sinergie©